4 Aralık 2012 Salı

Alkali Beslenme


Geçen sene Güneş'in çocukluk arkadaşlarından oluşan 7 çift ile Selimiye'ye gitmiştik. Hayatımızdaki unutulmaz tatillerden birini yaşamış ve çok keyif almıştık. Çiftlerden bir kısmı doktor, bir kısmı spor hocası olunca tabi ki zayıflama ve estetik sohbetimizde bol oldu. Mersin'de yaşayan arkadaşlarımızdan Nafiz bizlere 'alkali beslenme'den bahsetti. Bol su tüketmemiz ve beslenme tarzımızı değiştirmemiz konusunda bilgiler verdi. İlk alkali ile tanışmam bu vesile ile oldu.  Geçen günde bütün trendleri takip ettiğim Ayşe elinde Alkali Diyet diye bir kitapla çıkageldi. Kitabı bir solukta okudum, biokimya uzmanı Ayşegül Çoruhlu'nun dediğine göre; konuya hücre düzeyinde yaklaşılmalıdır. Bir hücreyi sağlam tutacak şartları yerine getirmek, tüm hücrelerin ve o hücrelerden oluşan organların sağlıklı olmasını sağlar. Hücre içinde işleyen doğal metabolik süreç sonucu asit artıklar oluşur, bu artıkların vücuttan atılması gerekir. Yiyecek seçimimizi ait yükünü azaltarak, alkali yükünü arttıracak şekilde düzenlersek kendi sağlığımıza en iyi şeyi yapmış oluruz.
Tüm hastalıkların ortak noktası= asitlenme, asitle
Alkali beslenme şeklinde, asitlenme yükünü hafifletip, alkali oranını arttırmamız gerekiyor.
1. İdrarınızı takip edin, koyu olmasına izin vermeyin.
2.Alkali su için.
3.Sebze suyu içmeye alışın.
4.Himalaya tuzu kullanın.
5.Oranlamayı öğrenin.(hızlı kilo vermek için çiğ sebze yemeniz gerekir)
6.Kaçamaklarınızı alkaliyle dengeleyin.
7.Balık ve iyi yağların tüketimini arttırın.
8.Doğru kalsiyum kaynaklarını öğrenin (sardalya, keçi sütü, badem, susam ...)
9.Alkali yapan besinleri öğrenin (limon, ıspanak, soğan, sarımsak, maydanoz, brokoli, kırmızı biber, salatalık, fasulye, tatlı patates, fındık, badem...)
10.Akşam yemeğini doğru seçin (kilo vermek istiyorsak akşam yemeğinde karbonhidrat miktarını azaltmalıyız, bel bölgesinde incelme istiyor isek ilk şey erken saatte karbonhidratsız akşam yemeği)

Yukarıdaki bilgiler ne kadar yeterli olur bilmiyorum en iyisi siz kitabı alıp okuyun derim.
BOL ALKALİLİ HAYAT