30 Ağustos 2012 Perşembe

Kids'Dino Dig

Büyük şehirde yaşamak gerçekten zordur, biz büyük şehir insanları zamanı hep yakalamaya çalışırız zamanı yaşamaya değil. Hayatımızda hep yapılacak, yetiştirilecek işlerimiz vardır. Trafik başımızın büyük belasıdır, trafikte her 24 saatin bazen 2-3 bazen daha fazlasını geçiririz. Amma bu kadar şikayetten sonra büyük şehirde yaşamanın en güzel tarafıda bol etkinlik vardır. İstediğin her şeye kolayca ulaşabilirsin. Bu gün mail kutuma Kanyon'da olan bir etkinlik bilgisi geldi.
6-12 yaş arası çocukların 150 milyon yıllık fosilleri gün ışığına çıkarmaları için Kanyon'a bekliyorlar. Özel ekipmanlarla yapılacak unutulmaz kazı macerasında ayrıca mekanik dinazor kostümü, belgesel izleme, oyun ve sergi alanları bulunacakmış. Bilginize....

29 Ağustos 2012 Çarşamba

Şimdiki Çocuklar Harika

Bu sene Ege'nin yaz döneminde okuması gereken kitapların arasında Aziz Nesin'in Şimdiki Çocuklar Harika adlı romanıda vardı. Tatil döneminin başında kitaplar alındı ve istiflendi. Yıllar önce okuduğum romanı bir türlü hatırlıyamıyordum ve Ege'den önce ben okumaya karar verdim. Ege yaşındaki çocuklar ne kadar zevk alır bilemiyorum ama bir anne olarak bana hitap ettiği kesin.
 Bu roman, çocukların gözüyle büyüklerin nasıl göründüğünü anlatıyor.
 Bu kitapta çocuklar, anababalarını, öğretmenlerini ve büyüklerini eleştiriyor ve düşündürüyor.
Büyük ustada saygılarımla, keyifli okumalar...

12 Ağustos 2012 Pazar

Nurdan Öğretmen ile Mental Aritmatik

Abaküs Dünya'nın en büyük beş icadından biri olup, bilgisayar ve hesap makinasının atası olarak kabul ediliyor.  3-13 yaş arasında çocuklara uygulanan ve onlarda var olan zeka potansiyellerini arttırmaya yönelik bir eğitim porgramı mental aritmatik.  Bu eğitim el, göz, beyin koordinasyonu, zekayı, işitsel ve görsel hafızayı geliştirmeye yönelik bir program.
Bu programı ilk İbrahim Hocadan duydum, Ege için araştırmamı söyledi. Kuzenim İlknur ile de bu program üzerine konuştuk ve araştırmalar yapıldı. İlknur'un  araştırmalarının ve görüşmelerinin sonucunda doğru adresin İMA Turkey'den Nurdan öğretmen olduğuna karar kılındı. İlk önce Zeynep ardında Ege bu programa başladılar. Nurdan Öğretmen çok yönlü, analitik zekası kadar duygusal zekasıda yüksek, güçlü belleği ile müthiş enerjisi olan bir öğretmen.
Bu programda, çocuklar abaküs sayesinde bir çok rakamı toplayıp çıkarabiliyor hatta ileride çarpma ve bölmede yapabiyorlar. Tabi ki bence bunlar işin bonusu, asıl önemlisi konsantrasyon ve dikkat eksikliğinin bolca yaşandığı günümüzde çocukların beyninin iki yarısınıda kullanmaya ve konsantrasyonunu arttırmaya yönelik olması.
Bu sene Nurdan Öğretmen ile Pembe Mavi çocuklarındada alıştırmalara başlayacağız. Gelişmelerden bol bol haber vereceğim.