26 Nisan 2012 Perşembe

Çocuklar için Aikido

Ege'ye insanların akılları ve dilleri olduğunu , problemlerini konuşarak çözebileceğini yıllarca anlattım. Benim oğlum çok şükür kimseye vurmuyordu. İlkokula başlayınca sık sık hırpalanarak dönmeye başlayınca olay el koydum ve 'sende kendini savun çocuğum sana vurana vur o zaman 'dedim. Benim bilmişim 'anne, sen beni yanlış yönlendiriyorsun ben onlara vurursam canı acır' dedi. İşte sözün bittiği yer burasıydı. Kendim ile bu kadar çelişirken , çocuğumun hem vurmamasını hem de kendini savunmasını istedim ve bingo AİKİDO.
Çocuklar için aikido esneklik ve kas gelişimine destek verirken, şiddete teşvik etmeden kendilerine olan güveni arttırıp kendilerini savunmalarını sağlamakta. Aikidoda kişinin büyük ya da güçlü olması gerekmemekte aynı zamanda bu sporda yarışma ve rekabette yok. Bundan iyisi Şam'da kayısı diyorum.
Ege sarı kuşak sertifikasını alırken

25 Nisan 2012 Çarşamba

23. Nisan KUTLU OLSUN


Tüm çocukların ve içindeki çocuğu yaşatanların ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI kutlu olsun.

20 Nisan 2012 Cuma

Çocukluğumun Kokuları

Kurtuluş, geçen haftalarda bir hafta sonu yolum Kurtuluş-Feriköy'e düştü. Steril yaşadığım site hayatından çıkıp eski İstanbul semtlerinden birine gelince, hafızamdaki kokular birbir ortaya dökülmeye başladı.  Sokaklarda gezinirken eski bir erkek berberinin yanından geçtim orada eski traş sabunlarının kokusu vardı dışarıda ise havlular asılı. Ayakkabı tamircisinin önünde hatta duraksadım, deri, kösele, boya kokusu geliyordu şimdiki zamana ait lostro salonu kokusu değil eski ayakkabı tamircinin kokusu. Pastaneler bile bir farklı kokuyordu, sokakların dokusu ve kokusu vardı. Şimdiki zamanda çocukluğumun kokularıyla karşılaşmanın keyfini çıkardım.

18 Nisan 2012 Çarşamba

Evlilik&Evcilik 1 harf hayat değiştirir.

Bu gün severek takip ettiğim  Esra'dan Dünya'ya adlı blogu okurken bu konuyu benimde paylaşmam gerektiğini ve ne kadar çok insana duyurabilirsek yararı olacabileceğini düşündüm.
23. Nisan çocuk bayramında çocuklar eğlenip çoşup, kendilerine hediye edilmiş bir bayramın tadını çıkarıyor ama bazıları hariç.  Çocuktan gelin olanlar ve çocuktan anne olanlar...
Çocuk gelin sorununa dikkat çekmek isteyen Perizad Demirez, 23. Nisan'da saat:13:00'de Taksim'de 'çocuktan gelin olmaz' başlıklı bir eylem çağrısı yaptı. Eyleme katılan herkesin eline şeker olarak katılım göstermesini istiyor. Çünkü; eylem sonunda toplanacak şekerler, paketlenip en çok çocuk gelin veren illerin, valiliklerine gönderilecek ve konuya daha da dikkat çekilmesi sağlanacak.
Uluslararası Stratejik Araştırma Kurumu tarafından hazırlanan rapora göre, Türkiye çocuk gelin ve evliliklerinde Avrupa'da ikinci sırada.

17 Nisan 2012 Salı

Kelebekler ve İnsanlar

Belki de en büyük özrümüz önyargılarımızdır. Evet belki de, Üstün Dökmen'nin kitabını  okurken okuyucuya sorgulattığı soru bu. Engellilere doğru yaklaşım eğitimi alırken kafamın içindeki bir sürü yargıyı yerle bir etmiştim. Tam bunların üzerine İlknur (kuzen) bu kitabı okumam gerektiğini söyledi. Haklıydı başka açılarıda gösterebilen bir roman olmuş , ellerinize sağlık Üstün Dökmen...

Uzun ama renksiz bir yaşam mı istersiniz, yoksa kısa ama renkli bir yaşam mı?

16 Nisan 2012 Pazartesi

Burhan Ağabey

M.Ö. 535-475 Herakleitos 'Aynı nehirde iki kere yıkanılmaz 'demiş.  Doğru söze ne denir hem nehir değişir hem de biz.
Dünya'ya gelen bir bebek olduğunda hayatımız tamamen değişir artık anne, baba, abla, ağabey, amca, teyze, dede, anneanne, babaanne, dayı vb olmuşuzdur.  Bir sürü değişik duygular hissedilir mutluluk, sevinç, endişe (büyürken her şey yolunda gidecek mi?), korku (bundan sonra ben ne yapacağım)...
Bir yakınımız Dünya'dan göç ettiğinde ise tek bir duygu hissedilir derin bir üzüntü . Bir daha hayatımızda hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır, özlem içimizi kavuracaktır. Ahh Sevgili Burhan Ağabey  nurlar içinde yat. Ahhh Yeter'im, Elif'im, Osman'ım ve tüm sevenlerin seni çok özleyeceğiz...

2 Nisan 2012 Pazartesi

otizm bir hastalık değil, bir farklılıktır

Dünya'da her 110 çocukta bir görüldüğü yapılan araştırmalarla ortaya çıkan otizme dikkat çekmek ve kamuoyu oluşturmak için 2.Nisan günü sosyal medya ağında twitterda otizm yazıp tweetlermisiniz.